Preminuo novinar Glasa Rusije - Boris Tarasovič Meljničenko

Izvor: Vostok.rs, 26.Avg.2013, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo novinar "Glasa Rusije" - Boris Tarasovič Meljničenko

26.08.2013. -

Napustio je ovaj svet Boris Tarasovič Meljničenko, bivši glavni urednik glavne redakcije radija "Glasa Rusije" za zemlje zapadne Evrope. On je bio iskusan novinar, komentator, koji je 44 godine svog života posvetio radu u "Glasu Rusije". Imao je zanimljiv, buran život i za sobom je ostavio dobro sećanje.

Nakon diplomiranja na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO), Boris se zaposlio na sovjetski Međunarodni radio u februaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << 1950. Tamo je radio kao kolumnista, a kasnije kao šef Odeljenja i na kraju i kao urednik. Od 1976 do 1981 godine bio je glavni urednik Redakcije emitovanja u zemlje Zapadne Evrope. U 70-im i 80-im, tokom nekoliko godina bio je na čelu sovjetskog radio i TV dopisništva u DDR. Bio je dobar poznavalac Nemačke. Tokom 90-ih godina radio je kao komentator u Informacionoj službi na nemačkom jeziku.

Boris Meljničenko je bio dobar rukovodilac. Bio je demokratičan, dostupan osoblju, uvek je pomogao savetima. Rad novinara na Međunarodnom radiju smatrao je veoma važnim i popularisao ga je u Rusiji.

Saradnici Međunarodnog radija su veoma poštovali i uvažavali Borisa Tarasoviča Meljničenka. On je bio iskusan novinar, principijelan i pouzdan kolega koji je voleo svoj posao, svoje kolege, život, imao je dobar smisao za humor i dobro srce.

Mi, kolege i učenici Borisa Meljničenka

čuvamo svetlo i dobro sećanje na njega.

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.