Preminuo brat Slobodana Miloševića

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2013, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo brat Slobodana Miloševića

BORISLAV Milošević (77), bivši ambasador naše zemlje u Moskvi, ugledni diplomata i privrednik, stariji brat pokojnog predsednika Slobodana Miloševića, umro je u utorak na KBC Dedinje u Beogradu, posle duge bolesti. Minulog septembra, za vreme godišnjeg odmora na Crnogorskom primorju, slomila ga je bolest pa je hitno prevezen u Beograd, gde su lekari činili sve da ga spasu, ali srce nije izdržalo.Rođen je u Nišiću u Crnoj Gori. Pravni fakultet završio je u Beogradu.Iako ga je godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mučio šećer, Bora se nije dao i radio je skoro do poslednjeg dana života. Pre nego što je krenuo u Crnu Goru, priređivao je knjigu svojih intervjua koja je nedavno objavljena u Moskvi.Borislava Miloševića mnogi, a pogotovo oni mlađi znaju samo kao brata pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića. Međutim, on je bio poznata politička ličnost još dok Slobodana nije bilo na političkoj sceni. Od mladih dana bio je u politici. Najpre u omladini i studentskoj organizaciji, pa zatim u Komunističkoj partiji. Godinama je bio u međunarodnom sektoru Centralnog komiteta SKJ. Pratio je Tita na mnogim međunarodnim skupovima i prevodio mu na pregovorima sa najvišim sovjetskim rukovodiocima. SAUČEŠĆE DAČIĆA PREDSEDNIK Vlade Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici preminulog Borislava Miloševića. „Borislav Milošević je bio cenjeni i istaknuti diplomata i pripadaju mu velike zasluge za razvoj dobrih odnosa između Srbije i Ruske Federacije“, navodi se u telegramu premijera.Diplomatsku karijeru počeo je sedamdesetih godina u Moskvi. Kasnije je bio ambasador Jugoslavije u Alžiru, a nakon raspada SRJ bio je ambasador Srbije u Rusiji. Pre toga, devet godina je radio u tada velikoj kompaniji „Intereksportu“.Poslednji posao koji je obavljao u Moskvi bio je savetnički u „Ruskim železnicama“. Rusi su ocenili da im kao savetnik generalnog direktora kompanije može pomoći u realizaciji ruskog kredita srpskoj železnici. Lani mu je Ruski državni trgovinsko-ekonomski univerzitet u Moskvi dodelio počasni doktorat. Iako je Borislavu Miloševiću nuđeno rusko državljanstvo, on nije želeo da se odrekne svog - srpskog.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Preminuo vajar Ostoja Balkanski

Izvor: Politika, 30.Jan.2013, 18:32

Predlagao je da se negde u Beogradu, recimo na Avali, izgradi „srpski Olimp”, sa portretima i biografijama naših velikana, i da to bude „galerija koja raste”..Prošle noći, posle kraće bolesti, u Beogradu je preminuo naš poznati vajar Ostoja Balkanski (1937). Vreme i mesto sahrane, biće...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.