Pozvao na mobilizaciju protiv sila zla: Kiril podsetio na Napoleona

Izvor: B92, 12.Sep.2023, 22:36

Pozvao na mobilizaciju protiv "sila zla": Kiril podsetio na Napoleona

Sada svi moraju da se mobilišu u borbi koju protiv Rusije vode "sile zla": i vojska i političke snage i crkva, rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

"Rusija je danas pred najvažnijim zadatkom: da izađe kao pobednik iz borbe koju sada protiv nas vode sile zla. I nema potrebe da se umanjuje složenost sadašnjeg trenutka. Danas nam je potrebna mobilizacija svih: vojske, političkih snaga, i naravno, Crkva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora da se mobiliše – pre svega da se moli za naše vlasti, vojsku, ali i da bi bila tamo, u prvim redovima", rekao je poglavar Ruske pravoslavne crkve.

Kako je istakao, tokom specijalne operacije ubijeno je pet vojnih sveštenika.

"Vera je sila koja može da mobiliše sve druge ljudske snage", zaključio je on.

Patrijarh moskovski i cele Rusije podsetio je na rat protiv Napoleona.

"Neki kažu da su bila dva svetska rata - to je pogrešno. Ali zar 1812. nije bio svetski rat? Cela Evropa, ujedinjena Napoleonom, krenula je na Rusiju da likvidiraju ovu silu. I car Aleksandar I je bio svestan toga", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.