Poznato koji svetski lideri će biti pozvani na paradu u Moskvi

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 13:22

Poznato koji svetski lideri će biti pozvani na paradu u Moskvi

Moskva -- Kremlj planira da pozove na Paradu pobede 24. juna samo šefove Zajednice nezavisnih država, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"I dalje vas podsećam da je naglasak stavljen na pozivanje šefova država ZND-a", rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li je Kremlj poslao pozivnice šefovima država koje su stalne članice Saveta bezbednosti UN.

Kremlj je prvobitno pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnoge strane lidere i šefove međunarodnih organizacija na obeležavanje 75-ogodišnjice pobede nad nacizmom u Drugom svetskom ratu. Predsednik Srbije Alerksandar Vuučić je već potvrdio da će prisustvovati ovom događaju.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je najavio da će Parada Pobede biti održana 24. juna, na dan kada je istorijska parada pobednika održana na Crvenom trgu 1945. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.