Požari u Rusiji

Izvor: RTS, 30.Jul.2010, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari u Rusiji

Najmanje 25 osoba izgubilo život u požarima koji su izbili u tri ruske oblasti. Više od 850 domova potpuno uništeno. U Moskvi izmereno rekordnih 38 stepeni.

U požarima koji su u poslednja 24 časa zahvatili Moskovsku, Voronježsku i Njižegorodskuju oblast, najmanje 25 osoba je poginulo.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev naredio je Ministarstvu odbrane da se uključi u gašenje požara, saopštila je portparolka predsednika Natalija Timakova.

Načelnica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uprave za informisanje u Ministarstvu za vanredne situacije Irina Andrijanova rekla je agenciji Itar-Tas da je u Njižegorodskoj oblasti poginulo devet osoba, pet u Voronježskoj a sedam u Podmoskovlju, od kojih je šestoro nađeno u podmoskovnom selu Mohovoje, gde je u požaru uništeno 15 kuća.

Ukupno je u požarima izgorelo više od 850 domova u sve tri oblasti zahvaćene vatrom.

Načelnik Centralnog regionalnog centra Ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Kac je rekao da je registrovano 30 prirodnih požara, nastalih zbog dugotrajnih visokih temperatura i odsustva padavina.

U okolini Moskve registrovano je devet požara, zbog kojih je ruska prestonica prethodnih dana bila obavijena gustim dimom. Jak vetar koji je sinoć počeo da duva, tokom noći je pročistio vazduh, pa Moskovljani danas mogu lakše da dišu.

U oblasti Rjazanj, 200 kilometara jugoistočno od Moskve, troje ljudi je stradalo u požarima, rekao je guverner te oblasti Oleg Kovaljov, prenosi ruska agencija Interfaks.

U oblasti Lipeck, 500 kilometara južno od Moskve poginuo je jedan vatrogasac a tri osobe su teško povređene u požarima.

Sinoptičari su sinoć u 22.00 po lokalnom vremenu u Moskvi zabeležili rekordnih 38,2 stepena, saopštio je Internet portal za vremensku prognozu Fobos.

Velike vrućine počele su u Moskvi sredinom juna, a od tada je više puta probijen temperaturni rekord.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.