Povodom Dana pobede biće angažovano oko 600 aviona i helikoptera

Izvor: Vostok.rs, 05.Maj.2020, 13:17

Povodom Dana pobede biće angažovano oko 600 aviona i helikoptera

U sklopu događaja posvećenih 75. godišnjici pobede u Velikom otadžbinskom ratu planirana je vazduhoplovna parada u 47 gradova, uključujući u svim gradovima herojima Ruske Federacije i na mestima razmeštanja vazduhoplovnih jedinica. „U Moskvi je planiran let u kome će učestvovati 75 letelica, uključujući avione 5. generacije Su-57, a posade i avioni su spremni za izvođenje ovog događaja“, rekao je komandant Vazduhoplovnih snaga i zamenik Vazdušno-kosmičkih snaga, general-potpukovnik Sergej Dronov. Proba za Paradu pobede u Moskvi "Let iznad Moskve završava se delom parade nad Poklonom gorom, a deo aviona će učestvovati na paradama iznad gradova Vologda, Tula, Tver, Samara i Kazanj," rekao je Sergej Dronov. Ukupno će biti angažovano 597 aviona i helikoptera u 47 gradova.
Proba za Paradu pobede u Moskvihttps://t.co/6kgWvu98di
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 4, 2020  
Podsetimo, zbog pandemije koronavirusa predsednik Vladimir Putin je rekao da su svi masovni događaji posvećeni 75. godišnjici pobede u Velikom Otadžbinskom ratu odgođeni za kasniji datum. Krajem prošlog predsednik je rekao da će se na Dan pobede održati vazduhoplovni deo Parade u 32 grada Rusije, kao i svečani vatromet. Takođe, predsednik će položiti venac na Večni plamen, te će se obratiti građanima.
Putin: Za Dan pobede održaće se parada aviona i helikopterahttps://t.co/SDGqLvKuqI
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) April 28, 2020

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RUSKI SUPER-LOVAC ĆE ZASIJATI NA NEBU IZNAD MOSKVE: Moćni Su-57 na vežbama parade pokazao zašto je bolji od F-35 (VIDEO)

Izvor: Kurir, 06.Maj.2020, 07:02

Najnoviji borbeni avioni Su-57 pete generacije primećeni su kako lete nad Moskvom tokom proba za predstojeću proslavu Dana pobede.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.