Pompeo: SAD za produženje START-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 08:11

Pompeo: SAD za produženje START-a

U skladu sa činjenicom da je Moskva pristala na dalje smanjenje nuklearnog arsenala i ograničenje strateškog nuklearnog naoružanja, Vašington je u principu saglasan da se produži sporazum START sa Rusijom, izjavio je u sredu američki državni sekretar Majk Pompeo.

Ocenio je da je reč o istorijskom dogovoru dve globalne supersile.

"Rusija je u principu prihvatila da zamrzne svoj nuklearni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << program i mi smo veoma zadovoljni, čak smatramo da je reč o istorijskom sporazumu", rekao je Majk Pompeo na brifingu za novinare.

Predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov ranije je izjavio da se Moskva nada da će sa Vašingtonom nastaviti da pregovara o novom sporazumu START, jer je to značajno za globalnu bezbednost, preneo je TAS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pompeo: Rusija se u principu složila da zamrzne ceo svoj nuklearni arsenal

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2020

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da se Rusija načelno složila da zamrzne svoj nuklearni arsenal.. „Rusija se u principu složila da zamrzne ceo svoj nuklearni arsenal i veoma nam je drago zbog toga. Ali moramo da se pobrinemo da se američki i ruski pregovarači što je pre...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.