Polovina bi Putina po treći put

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2019, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovina bi Putina po treći put

Političko liderstvo u centru najnovijeg sociološkog istraživanja u najvećoj slovenskoj zemlji. Što ga više sa Zapada napadaju, njemu sve više raste popularnost u Rusiji MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA MADA je poznato da Putinu 2024. godine ističe drugi uzastopni mandat, koliko je maksimalno dozvoljeno po Ustavu, ipak se 54 odsto građana Rusije koji izlaze na izbore izjasnilo da želi da on i posle toga bude na čelu njihove države. Pročitajte još: SPREMAJU SE >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << NOVI PROTESTI U RUSIJI: Spiskovi podrške digli buru Oko 38 odsto je protiv toga da on ostane i treći uzastopni mandat, a ostali nisu imali stav o ovoj mogućnosti. Sve ovo je pokazalo najnovije istraživanje Levada centra, koje je sprovedeno ovog meseca. Glavni Putinov adut popularnosti je što ga većina građana Rusije smatra nespornim patriotom. Statistički podaci pokazuju da, što ga više Zapad napada, njemu raste popularnost u Rusiji, i to uglavnom kod stanovništva koje ne spada u onaj bogati sloj. Ruski paradoks je što Putina najviše kritikuju oni najbogatiji koji žive na visokoj nozi u raskošnim stanovima i vilama.PENZIONERI I SIROMAŠNI HOĆE li Putin biti premijer posle 2024. zavisi od mnogo faktora, a jedan je od glavnih kakva će biti ekonomska situacija u zemlji. Posle penzione reforme kada je bio produžen radni vek u Rusiji došlo je do nezadoljstva naroda. Ako se ne bude smanjivao broj siromašnih i onih koji inače jedva sastavljaju kraj sa krajem padaće popularnost ne samo Putina već i njegovom celokupnom timu. Što se tiče drugih kritičara Putina, najžešći su oni između 25 i 30 godina. Pročitajte još: Rusija: Policija tukla i hapsila demonstrante Posle pripajanja Krima Rusiji i uvođenja sankcija Zapada, Putinu je rekordno skočila popularnost. U avgustu 2017. čak 67 odsto ispitanika je bilo za to da on ostane predsednik. A u oktobru 2013, kada nije bilo sankcija, za produžetak boravka Putina u glavnoj fotelji u Kremlju bilo je manje od 40 odsto. Interesantno je da sada čak 43 odsto građana kaže da ne vidi alternativu Putinu, ni političara koji bi mogao da ga zameni. Poslednja julska istraživanja pokazala su da 68 odsto anketiranih pozitivno ocenjuje Putinov rad dok 31 odsto ne odobrava njegov rad. Što se tiče ocene rada premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, njega pozitivno ocenjuje 34 odsto, a negativno čak 64 odsto, dakle sve obrnuto od Putina. Kao što su "Novosti" nedavno pisale, ruski ustav ne dozvoljava da jedna osoba bude zaredom predsednik više od dva puta. To znači da bi trebalo izmeniti Ustav da bi se ispunila želja onih koji hoće da Putin ostane i posle 2024. u Kremlju. Inače, sam Putin je protivnik promene tog dela ustava. Zbog toga je za sada mnogo realnija druga kombinacija, da on bude "jaki premijer" i da se posle 2024. preseli se u Beli dom, gde inače sedi premijer i vlada.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Polovina bi Putina po treći put

Izvor: RTV Pink, 31.Jul.2019

Mada je poznato da Putinu 2024. godine ističe drugi uzastopni mandat, koliko je maksimalno dozvoljeno po Ustavu, ipak se 54 odsto građana Rusije koji izlaze na izbore izjasnilo da želi da on i posle toga bude na čelu njihove države.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.