Izvor: Press, 23.Avg.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci baš ne veruju Rusima, opet ispituju olupinu aviona

Moskva -- Ruski istražitelji saopštili su danas da će poljski zvaničnici posetiti Rusiju u septembru kako bi ponovo ispitali olupinu aviona koji se srušio 2010. godine
Foto: Thinkstock



















>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />































Tada je, podsetimo, na zapadu Rusije poginuo tadašnji predsednik Poljske Leh Kačinjski zajedno sa brojnim poljskim zvaničnicima.
Poljski i ruski vazduhoplovni stručnjaci zaključili su da je pad aviona 2010. bila nesreća, ali Jaroslav Kačinjski, brat nastradalog predsednika, osporava te navode.
Poljska je uspostavila ad hoc komisiju koja će ponovo ispitati okolnosti nesreće, prenosi AP. 

Ruski istražni komitet je u saopštenju naveo da je dozvolio da poljski eksperti posete Smolensk početkom septembra i da prisustvuju "dodatnim" ispitivanjima ostataka aviona. 

Moskva još uvek nije vratila ostatke aviona ni crne kutije Poljskoj.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.