Političarka u teškom stanju

Izvor: NaDlanu.com, 10.Feb.2012, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političarka u teškom stanju

MOSKVA, 10. februara 2012. (Beta-AFP) - Lider opozicije Južne Osetije Ala Džiojeva, čija je pobeda na predsedničkim izborima te otcepljene gruzijske pokrajine poništena, smeštena je u bolnicu posle policijskog ispitivanja i njeno stanje je teško, ali stabilno, saopštila je lokalna agencija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << MOSKVA, 10. februara 2012. (Beta-AFP) - Lider opozicije Južne Osetije Ala Džiojeva, čija je pobeda na predsedničkim izborima te otcepljene gruzijske pokrajine poništena, smeštena je u bolnicu posle policijskog ispitivanja i njeno stanje je teško, ali stabilno, saopštila je lokalna agencija."Zdravstvano stanje bivše kandidatkinje na predsedničkim izborima, Ale Džiojeve je teško, ali stabilno", javila je agencija RES.U izveštaju agencije, koja se poziva na bolničke izvore, se navodi da je Džiojeva svesna, da komunicira, i da joj lekari pružaju neophodnu pomoć.Prema izveštajima lokalnih i ruskih medija, Džiojeva je u bolnicu u Ćinvaliju primljena u četvrtak uveče, kada je stavljena na reanimaciju navodno zbog hipertenzije.Njoj je pozlilo dok ju je policija saslušavala zbog sumnje da je krajem 2011. učestvovala u pokušaju državnog udara, tvrde zvaničnici.Saradnici Džiojeve, medjutim, navode da je ona teško povredjena kada su pripadnici specijalnih jedinica i policije upali u njen štab i fizički se obračunali sa svim prisutnim. Džiojevu su pretukli i povredili joj glavu posle čega ju je Hitna pomoć prebacila u bolnicu, na reanimaciju.List " Komersant" objavio je pre nekoliko dana intervju s njom u kome Džiojeva upozorava da vlasti pripremaju napad i da govore o mogučem krvoproliću.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.