Policija hapsila, pa oslobodila Moskovljane

Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija hapsila, pa oslobodila Moskovljane

MOSKVA - Moskovska policija uhapsila je sinoć desetine ljudi na antivladinim protestima u ruskoj prestonici, među kojima je i nekoliko istaknutih opozicionih lidera, ali je većinu, posle datih izjava, brzo pustila.

Uhapšeni su "najaktivniji učesnici protesta, koji su držali plakate i uzvikivali parole protiv vlade". Kako prenose moskovski mediji, uhapšeni su bivši potpredsednik ruske vlade Boris Njemcov, lider ekstremne Partije nacional-boljševika pisac Eduard Limonov, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kao i predsednik grupe za zaštitu ljudskih prava Memorijal Oleg Orlov.

Antivladine demonstracije su održane u znak protesta zbog vladine zabrane opozicionih okupljanja.

Nekoliko stotina demonstranata, koji su se okupili na centralnom moskovskom trgu, uzvikivali su povodom te zabrane "sramota" i dodali da je ona protiv garancija ruskog ustava na pravo okupljanja. Policija je brzo razbila proteste i uhapsila nekoliko desetina demonstranata.

Slični protesti održani su i prošle godine, a ruske vlasti su pokazale malo razumevanja za neistomišljenike, uglavnom zabranjujući većinu opozicionih okupljanja i hapseći demonstrante.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.