Izvor: Radio 021, 20.Nov.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušao da prokrijumčari debelog mačka u kabinu aviona

Rus koji često putuje avionom skupo je platio pokušaj krijumčarenja svog mačka u putničku kabinu aviona, jer je na taj način prekršio propise aviokompanije Aeroflot.

Svestan činjenice da je njegov Viktor pretežak za prevoz u putničkoj kabini, Mihail Galin je iskoristio manje tešku mačku koja je prošla neophodna merenja težine životinja. Mihail i Viktor trebalo je da lete iz Rige u Vladivostok sa sletanjem u Moskvi. Međutim, prema Aeroflotovim pravilima, kućni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ljubimci teški preko osam kilograma moraju da budu smešteni u deo za prtljag.

Grešku u koracima Mihail je napravio kada je pojedinosti o svom poduhvatu objavio na Fejsbuku. Operaciju je nazvao "zamenom debelog mačka Viktora". Fotografija na njegovom profilu prikazuje Viktora u putničkoj kabini aviona pored čaše s šampanjcem.

On je opisao na koji način je svog ljubimca prokrijumčario u kabinu u prvom delu leta. Napisao je da je putovao s Viktorom iz Rige u Vladivostok s presedanjem u Moskvi. Međutim, kada je u Moskvi pokušao da se ukrca na drugi deo leta, osoblje Aeroflota nije mu dopustilo da Viktora unese u putničku kabinu.

"Vaga je pokazala da je životinja teška deset kilograma, što je nedopustiva težina za unošenje životinje u kabinu", napisao je Galin.

Ne želeći da dopusti da mu ljubimca prenesu u deo s prtljagom, Galin je odložio let, odlučivši da pronađe sličnu mačku manje težine u Moskvi. To mu je i uspelo, pa se dan kasnije vratio na aerodrom s "mačkom dvojnikom" koji je prošao test ograničenja težine. Potom ga je vratio vlasnicima na aerodromu pre ukrcaja u avion za Vladivostok.

Međutim, Aeroflotu se nije svidela Galinova prevara, zbog čega je uprava pokrenula istragu I pronašla snimke bezbednosnih kamera koji pokazuju zamenu dvu mačke. Mihail Galin kažnjen je tako što mu je oduzeto oko 400.000 nagradnih milja koje je prikupio tokom višegodišnjeg letenja Aeroflotom.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.