Pokrenut novi TV kanal - Raša Tudej Dokumentari

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut novi TV kanal - Raša Tudej Dokumentari

23.06.2011. - Dokumentarni filmovi o Rusiji – istorijski, etnografski i drugi

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev u četvrtak je učstvovao u pokretanju novog TV kanala Raša Tudej Dokumentari. Na ovom kanalu publika može da vidi dokumentarne filmove o Rusiji – istorijske, etnografske i druge. Medvedev je učestvovao u ovoj ceremoniji posle posete agenciji RIA Novosti na Zubovskom bulevaru u Moskvi. Glavni urednik Raša Tudej Margarita Simonjan ponudila je šefu države >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da lično pritisne dugme kako bi novi kanal krenuo u etar. Medvedev je precizirao da li će se zaista emitovanje pokrenuti u tom trenutku ili program u test režimu već teče. Simonjan ga je uverila da će program početi upravo u tom trenutku.

Prvi put to radim, priznao je predsednik.

Izabravši uz pomoć kompjuterskog miša dugme na monitoru, Medvedev ga je pritisnuo, i Raša Tudej Dokumentari je krenuo u etar. Prvi film koji će videti gledaoci biće film o Kamčatki. To je dobar ozbiljni proizvod, ocenio je kanal predsednik. Imaće uspeh, uveren je on. Medvedev je poželeo uspeha saradnicima TV kanala.

Posle simbolične ceremonije otvaranja presedniku su pokazali kako se priprema televizijski siže o tome za vesti. Dopisnik RT Anisa Nauej rekla je Medvedevu kako se montira siže, i pokazala je upravo snimljene kadrove uz učešće samog predsednika. Internet adresa novog kanala je http://rtd.rt.com/

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.