Počast za legendarne tenkove T-34 duž transsibirske pruge

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2019, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počast za legendarne tenkove T-34 duž transsibirske pruge

Transportni voz sa legendarnim sovjetskim tenkovima iz vremena Drugog svetskog rata T-34, koje je Rusija preuzela od Laosa, kreće se transsibirskom železnicom prema odredištu, gradu Naro-Fominsk u okolini Moskve.

 

Kako je objavilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, kompozicija sa tenkvima koja je krenula iz Vladivostoka, zastavljala se na prigodnim svečanostima u gradovima Čita i Irkutsk.
 

Na železničkim stanicama održane su prigodne vojne svečanosti, kojima su prisustvovali pripadnici organizacije mladih Junarmija i brojni građani, među kojima i veterani Velikog otadžbinskog rata.
 
Tenk T-34 ima posebno mesto u kolektivnom sećanju Rusa, kao jedno od oružja pobede.
 

 
Proizvođen je i u Irkutsku, pa se u centru ovog grada kao spomenik nalazi jedan tenk ovog tipa, čija posada je Drugi svetski rat završila oslobađanjem Praga.
 Politika
 

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.