Pobunjenici ušli u Debeljcevo

Izvor: Politika, 17.Feb.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici ušli u Debeljcevo

 MOSKVA –  Oružane snage samoproklamovane Donjecke i Luganske republike zauzele su danas najveći deo grada Debeljceva, oko koga se već mesec dana vode žestoku borbe, saopštilo je Ministarstvo odbrane Donjecke republike, prenosi Tas.

U ovom trenutku, naši borci kontrolišu najveći deo Debeljceva, a ukrajinske snage još drže položaj u zapadnom delu grada, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je do prodora u grad došlo nakon što su pripadnici ukrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vojske odlučili da napuste borbene položaje i da se predaju.

Ministarstvo odbrane Donjecke republike navodi da se danas predalo najmanje 20 ukrajinskih vojnika, koji su tražili da dobiju status ratnih zarobljenika. Nijedan od njih nije ranjen.

Pripadnici ukrajinske vojske, koji se nalaze na položajima u Debeljcevu, već mesec dana su opkoljeni sa tri strane. Lider samoproklamovane Donjecke republike Aleksandar Zaharčenko tvrdi da je obruču oko 5.000 vojnika, ali to nije moguće proveriti.

Predstavnici specijalne posmatračke misije OEBS saopštili su da ne mogu da se probiju do Debeljceva, tako da za sada nema nezavisnih izveštaja o stanju na tom delu ratišta.

Pripadnici proruskih snaga nastoje da po svaku cenu osvoje Debeljcevo, jer se tu nalazi ključni železnički čvor koji povezuje Donjeck i Lugansk.

Fonet

objavljeno: 17.02.2015.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.