Pobedom nad Hrvatima niški košarkaši u finalu turnira u Moskvi

Izvor: JužneVesti.com, 02.Jun.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedom nad Hrvatima niški košarkaši u finalu turnira u Moskvi

Korak više u odnosu na prošlu godinu kada su zaustavljeni u polufinalu napravili su košarkaši Univerziteta u Nišu pošto su se plasirali u finale međuanrodnog turnira u Moksvi čime su osigurali medalju sa ovog takmičenja. U polufinalu pobedili su selekciju iz Hrvatske sa 106:82 (33:21, 21:19, 26:22, 26:20).

Novu pobedu, treću na terenu i četvrtu ukupno, ostvarili su studenti iz Niša pošto su bili bolji od Sveučilišta Sjever iz Varaždina. Osim početnih 2:0 i 5:2 ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Hrvatske nije imala prednost, a Nišlije su brzo preokrenule i držale rezultat pod kontrolom i povele sa 19:7, a prvu četvrtinu dobile sa 33:21.

Nisu se opuštali niški studenti i u drugoj četvrtini održavali su dvocifrenu razliku, a na poluvreme su otišli sa plus 14 (54:40).

Vlasotinčanin Saša Grujić, član stručnog štaba ruske reprezentacije, davao podršku predstavnicima svoje zemlje; foto: D. B.

Sredinom treće deonice ekipa iz Varaždina je stigla na minus 8 (68:60), ali niški košarkaši su uzvratili sigurnijom igrom i posle treće četvrtine vodile sa 80:62.

Nije bilo opuštanja ni u poslednjoj deonici, pa su košarkaši iz Niša brojali do "stotke" i na kraju slavili sa 106:82.

Danilo Tasić je sa 20 poena bio najefikasniji u niškom timu, a pratili su ga Ljubomir Čampara sa 18, Stefan Savić sa 17 i Marko Branković sa 14. U timu iz Varaždina Patrik Jambović je dao 23 poena.

U borbi za trofej niški košarkaši će igrati u ponedeljak, 3. juna protiv boljeg iz duela Rusija 1 - Kineski Tajpeh.

Niški Univerzitet predstavljaju studenti Mateja Todorić, Dimitrije Raičević, Ljubomir Čampara, Miroslav Pašajlić, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić, Danilo Tasić, Stefan Savić, Stefan Stojiljković i Marko Branković. Stručni štab čine profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Miodrag Kocić i Dragana Berić, kao i trener Marko Cvetković.

Podsetimo, tim iz Niša pobedili su u prvom meču ekipu iz Bosne i Hercegovine (97:87), a meč sa Ukrajinom dobio je službenim rezultatom 20:0 jer se protivnik nije pojavio. U prijateljskom meču savladao je Kineski Tajpeh, a potom u četvrtfinalu ekipu iz Izraela (93:59).
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.