Planirana proizvodnja više od 600 aviona

Izvor: Capital.ba, 15.Jan.2024, 14:02

Planirana proizvodnja više od 600 aviona

MOSKVA – Rusija planira da proizvede više od 600 potpuno domaćih putničkih aviona u sljedećih šest godina i dozvolila je korišćenje državnog fonda za pomoć proizvođačima aviona sa ciljem povećanja proizvodnje, izjavio je ruski premijer Mihail Mišustin. FOTO: Agencije “Tokom narednih šest godina biće proizvedeno 600 potpuno domaćih aviona“, rekao je Mišustin na sastanku sa svojim zamjenicima. Ruska flota bića sastavljena uglavnom od modela “SSJ-nju”, “MC-21-310”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << “Il-114-300”, “Tu-214” i “Il-96-300”, javlja TASS. Mišustin je istakao da je “posjedovanje moderne vazduhoplovne flote” važno za zadržavanje povezanosti između velikih područja u Rusiji. On je naveo da je Vlada Rusije usvojila i sveobuhvatan program za proširenje proizvodnje aviona, motora i opreme, koji se može finansirati iz Ruskog nacionalnog fonda. Mišustin je dodao da će kompanijama u te svrhe biti omogućeni zajmovi u iznosu većem od 3,18 milijardi dolara. Premijer je govorio i o potrebi proširenja i jačanja domaće proizvodnje automobila i autobusa u narednim godinama, u okviru strategije razvoja automobilske industrije do 2035. godine. Srna   Чланак Planirana proizvodnja više od 600 aviona се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Rusija planira proizvodnju više od 600 aviona

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2024

MOSKVA - Rusija planira da proizvede više od 600 potpuno domaćih putničkih aviona u sljedećih šest godina i dozvolila je korišćenje državnog fonda za pomoć proizvođačima aviona sa ciljem povećanja proizvodnje, izjavio je ruski premijer Mihail Mišustin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.