Planiran atentat na Takera Karlsona? VIDEO

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 13:09

Planiran atentat na Takera Karlsona? VIDEO

U Moskvi je uhapšen muškarac osumnjičen da ga je Ukrajinska obaveštajna služba platila da postavi eksplozivnu napravu u vozilo Takera Karlsona.

Prema informacijama koje su se pojavile, eksplozivna naprava trebalo je da se postavi tokom boravka američkog novinara u ruskoj prestonici, objavio je glavni dopisnik medija Tudej njuz Afrika iz Bele kuće u Vašingtonu.

Na video-snimku, koji je osvanuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na društvenim mrežama i proširio se njima u rekordnom roku, muškarac tvrdi da se zove Vasilijev Pjotr Aleksejevič, kao i da je iz ruskog grada Podolska. Ovaj 35-godišnjak navodi da ga je regrutovala glavna ukrajinska obaveštajna služba, i to u novembru 2023.

Kaže da mu je bilo rečeno da pokupi eksplozivnu napravu sa adrese koja mu je dostavljena i da je potom postavi na vozilo koje je koristio Karlson, u podzemnom parkingu moskovskog hotela "For sizons".

Aleksejevič zatim u video-snimku navodi da je treniran za specijalne komunikacije, kao i za postavljanje eksplozivnih naprava, navodeći da, kada je regrutovan i kada je dobio zadatak, nije uopšte znao ko je meta atentata.

Ali sada znam da je to bio Taker Karlson, američki novinar, rekao je Aleksejevič.

Takođe tvrdi i da mu je za tu operaciju ponuđeno 4.000 dolara.

On je, kako prenose strani mediji, osujećen u tom pokušaju.

Ipak, svi mediji koji su preneli njegovu izjavu naveli su kako nisu mogli da potvrde jesu li njegove tvrdnje istinite, budući da je od početka ruske invazije na Ukrajinu sveprisutan i rat dezinformacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.