Peskov: Poseta Plotnickog Moskvi ne spada u nadležnost Kremlja

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Poseta Plotnickog Moskvi ne spada u nadležnost Kremlja

"Pitanje dolaska u Moskvu šefa samoproglašene Luganske Narodne Republike, Igora Plotnickkog, ne spada u nadležnost Kremlja", izjavio je novinarima portparol predsednika Dmitrij Peskov.

Napomenuo je da Kremlj i dalje ne smatra potrebnim da komentariše situaciju sa Plotnickim i LNR-om. Istovremeno, Peskov je naglasio da je ruska pozicija o minskim sporazumima ostala nepromenjena.

"Nema alternativa Minskim sporazumima, a Rusija nastavlja svoju obavezu prema potpisu koji je predsednik Putin stavio na te sporazume", rekao je Peskov na pitanje da li je Kremlj upoznat o poseti Plotnickog Moskvi i kako to može uticati na implementaciju Minskih sporazuma.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.