Patrušev: Zapadu je potreban Navaljni da destabilizuje situaciju u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2021, 10:44

Patrušev: Zapadu je potreban Navaljni da destabilizuje situaciju u Rusiji

Zapadu je potreban Aleksej Navalni da bi destabilizovao situaciju u Rusiji, rekao je Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Rusije. U intervjuu za list "Argumenti i Fakti", komentarisao je poziv aktuelnih ukrajinskih vlasti da prekinu sve odnose sa Rusijom dok Moskva ne pusti Navaljnog, prenose RIA Novosti. Prema rečima Patruševa, ove izjave štete interesima Ukrajinaca, dok istovremeno koreliraju sa linijom ponašanja razvijenom u inostranstvu. Zapadu je to potrebno, tako da postoji određeni „agent“ za socijalne preokrete, štrajkove i nove „majdane“. „Do čega ovo može dovesti, vidimo na primeru Ukrajine, koja je u praksi izgubila nezavisnost“, rekao je Patrušev. Podsetio je da je Navaljni više puta prekršio ruski zakon. „I kao državljanin Rusije mora da odgovara za svoje nezakonite aktivnosti u skladu sa zakonom“, dodao je sekretar Saveta bezbednosti. Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije savetovalo strane političare da ne komentarišu situaciju sa Navaljnim i da poštuju međunarodno pravo i bave se problemima svojih zemalja, a ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov primetio je da su izjave zapadnih političara na ovu temu poput "kopir aparata". Zauzvrat, pres sekretar za štampu predsednika Rusije, Dmitrij Peskov primetio je da Kremlj ne namerava da sluša izjave iz inostranstva.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEKRETAR SAVETA BEZBEDNOSTI RUSIJE O NAVALJNOM: Potreban je Zapadu za destabilizaciju situacije u Rusiji, mitinge i nove "majdane"

Izvor: Kurir, 26.Jan.2021

Aleksej Navaljni je potreban Zapadu radi destabilizacije situacije u Rusiji, smatra sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Nastavak na Kurir...

Peskov: Sud, a ne Kremlj, može da proglasi Navaljnog krivim

Izvor: RTS, 26.Jan.2021

Kremlj nema prerogativ da proglasi krivim ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, to može da učini samo sud, koji je već doneo presude u vezi sa ovom osobom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući intervju sekretara Saveta bezbednosti Nikolaja Patruševa za nedeljnik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.