Patrijarh Kiril pozvao rukovodstvo zemlje da se okrene Istoku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022, 00:27

Patrijarh Kiril pozvao rukovodstvo zemlje da se okrene Istoku

Tokom današnjeg susreta sa liderom Jakutije Ajsenom Nikolajevim, patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je rukovodstvo Ruske Federacije da učini zaokret prema Istoku, pre svega prema istoku Rusije.

To, što se danas događa u odnosima Rusije i Zapada bi trebalo mnogo čemu da nauči i naše rukovodstvo, i diplomate, i našu inteligenciju, da još jednom signalizira da je potreban zaokret prema Istoku. Međutim, istočno od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Moskve je ogromno prostranstvo, ali pre svega to je prostor naše zemlje, rekao je patrijarh Kiril, prenosi Sputnjik.

On je naglasio da Jakutija zaslužuje da se više resursa ulaže u razvoj te republike.

U pitanju je veliko bogatstvo, a zadatak je da se ta bogatstva ne unište, već da se na njima razvijaju industrija, infrastruktura, kultura i sve ono od čega zavisi kvalitet života ljudi, poručio je patrijarh Kiril.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"TAMO JE VELIKO BOGATSTVO, TREBA NAM ZAOKRET" Patrijarh Kiril pozvao vlasti Rusije na okretanje u drugom pravcu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2022

Rusija ne sme da propusti šansu..Sve ono što se danas događa u odnosima Rusije i Zapada trebalo bi još jednom da signalizira rukovodstvu zemlje i diplomatama, da je potreban zaokret prema istoku, pre svega ka istoku Rusije, rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril na sastanku sa liderom Jakutije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.