Patrijarh Kiril je poželeo Rusima i Ukrajincima da Bog blagoslovi njihove zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2023, 00:36

Patrijarh Kiril je poželeo Rusima i Ukrajincima da Bog blagoslovi njihove zemlje

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril je u televizijskom obraćanju uoči Vaskršnje službe poželeo Rusima i Ukrajincima da Gospod čuva njihove zemlje i učvrsti mir i ljubav među njihovim narodima.

Patrijarh je rekao da se na ruskoj, istorijskoj zemlji dešavaju teški događaji i vode međusobne borbe.

''Apelujem i na Ruse i na Ukrajince, posebno na one koji su protiv svoje volje bili umešani u ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sukob. Neka Gospod blagoslovi zemlju našu, neka mir i ljubav jačaju odnos među nama, a mi verujemo da ćemo, milošću Božijom, svi mi moći zaista da promenimo svet na bolje, rekao je patrijarh u Uskršnjem televizijskom obraćanju vernicima, prenose RIA Novosti.

Patrijarh je Rusima i Ukrajincima poželeo da prođu kroz iskušenja koja su ih zadesila, kao i "jaku veru" i jačanje u njoj.

Patrijarh večeras tradicionalno služi prazničnu Vaskršnju noćnu službu u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

U nedelju ujutru se u mnogim crkvama održava liturgija, a uveče još jedna kratka služba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.