Papa nakon sastanka sa izaslanikom Moskve: Ne nazire se kraj rata u Ukrajini

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 15:19

Papa nakon sastanka sa izaslanikom Moskve: Ne nazire se kraj rata u Ukrajini

Papa Franja izjavio je danas da se ne nazire kraj ratu u Ukrajini, nakon što se njegov mirovni izaslanik vratio u Rim posle trodnevne posete Moskvi.

''Tragična realnost ovog rata kome se čini da nema kraja zahteva od svih zajednički stvaralački napor da zamišljaju i iskopaju puteve mira'', poručio je papa.

Vatikan je u naknadnom saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo da je papin izaslanik, italijanski kardinal Mateo Zupi, završio konsultacije u Moskvi, gde se sastao sa jednim od savetnika predsednika Vladimira Putina Jurijem Ušakovom i poglavarom Ruske pravoslavne crkve patrijarhom Kirilom, prenosi Rojters.

''Poseta je bila usmerena na identifikaciju humanitarnih inicijativa, koje bi mogle da otvore puteve miru'', navodi se u saopštenju.

Papa je u maju zatražio od Zupija da bude njegov mirovni izaslanik, a kardinal je ranije ovog meseca u Kijevu razgovorao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Poglavar Rimokatoličke crkve je više puta pozivao na prekid ruske invazije na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.