Pao ruski avion pun putnika, nema preživelih

Izvor: Prva.rs, 11.Feb.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao ruski avion pun putnika, nema preživelih

Avion je prvo nestao sa radara, da bi potom bilo potvrđeno da je pao, a zvaničnici su nakon toga potvrdili da su svi koji su bili u avionu poginuli. RT navodi da je pronađena crna kutija, kao i da su iz olupine aviona izvučena dva tela.
Osim toga, RT navodi da je objavljena i lista svih putnika u avionu.
Reč je o avionu Antonov An-148, a avion je kada je nestalo leteo na liniji Moskva - Orsk.
Predstavnik podmoskovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << odeljenja Ministarstva za vanredne situacije Rusije izjavio je da se avion srušio i da je viđen iz vazduha u polju Ramenskog okruga u Podmoskovlju.
Agencija Tass, pozivajući se na izvor iz službe za vanredne situacije, javlja da su pronađeni delovi aviona "An-148" i da u nesreći nema preživelih.
Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov uputio se ka mestu pada aviona, saopštili su ruski zvaničnici.
Mediji su ranije javili da se avion srušio nedaleko od Moskve, na području sela Argunovo, i da su "male šanse" da ima preživelih. Očevici su naveli da su videli kako avion u plamenu pada kod sela Argunovo, jugoistočno od Moskve.
Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je izraze saučešća porodicama osoba koje su nastradale prilikom pada putničkog aviona An-148.
Putin je naložio uspostavljanje vladine komisije koja će se baviti istragom o padu aviona, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Predsednik je vladi izdao nalog da formira specijalnu komisiju za pad aviona u Moskovskom regionu. Putin je nadležnim službama naložio da organizuju operaciju potrage", izjavio je Peskov, prenosi Tass.
Na Tviter nalogu sajta za praćenje letova "Flightradar24" navedeno je da je avion padao brzinom od 1.000 metara u minutu, i to pet minuta nakon što je poleteo.
Izvor: b92.net

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Istražitelji našli preko 200 delova različitih tela

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 11:43

Ruski ministar za vanredne situacije izjavio RIA Novostima da je u blizini mesta gde se srušio ruski avion antonov "An-148" nađeno preko 200 delova tela...Ranije je potvrđeno da su u avionskoj nesreći nadomak Moskve, koja se dogodila juče, stradalo svih 65 putnika i šest članova posade. Uzroci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.