Pad izvoza nafte za 16,4 odsto

Izvor: Capital.ba, 23.Okt.2020, 10:51

Pad izvoza nafte za 16,4 odsto

MOSKVA – Izvoz nafte iz Rusije u 2020. godini će, prema očekivanjima, biti umanjen za 16,4 odsto u odnosu na prošlu godinu, rekao je ministar energetike Aleksander Novak u obraćanju donjem domu parlamenta. FOTO: Pexels U Rusiji se ove godine očekuje izvoz 507 miliona tona nafte, a bio je planiran izvoz 558 do 560 miliona tona, rekao je Novak. Predsjednik Vladimir Putin izjavio je juče da se za sljedeću godinu ne odbacuje mogućnost produženja dogovora o smanjenju proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << unutar grupe koju čine OPEK i ostali izvoznici ovog energenta. Putin je tokom prethodnog perioda više puta razgovarao sa zvaničnicima Saudijske Arabije i SAD o stanju na tržištu nafte. “Vjerujemo da nema potrebe da se mijenja bilo šta u našim dogovorima. Pratićemo oporavak tržišta. Potrošnja je u porastu”, rekao je ruski predsjednik. Proizvođači nafte pokušavaju da smanjenjem proizvodnje utiču na rast cijena u vrijeme kada je potražnja opala širom svijeta zbog pandemije virusa korona i pada privrednih aktivnosti. Srna Чланак Pad izvoza nafte za 16,4 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Rusija smanjuje poroizvodnju gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020

Rusija će 2020. godine smanjiti proizvodnju gasa za 6,5 odsto na 690 milijardi kubnih metara, što je 6,5 odsto manje nego 2019. godine, izjavio je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak...On je dodao da bi Rusija od 2021. do 2023. godine trebalo da dostigne proizvodni nivo od 728 do 795 milijardi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.