PUTINU ORUŽJE, KIMU HRANA O njihovom sustretu bruji ceo svet, sad se oglasila Moskva

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 13:44

PUTINU ORUŽJE, KIMU HRANA O njihovom sustretu bruji ceo svet, sad se oglasila Moskva

Kremlj ne želi ništa da kaže.

Moskva je danas odbila da potvrdi informacije iz Vašingtona o održavanju skorog samita ruskog predsednika Vladimira Putina i severnokorejskog lidera Kim Džong-Una, ali je spomenula mogućnost organizovanja zajedničkih vojnih vežbi.

- Ne, ne možemo to da potvrdimo, nemamo šta da kažemo o toj temi - rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odgovarajući na upite o tvrdnji Bele >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kuće.

U ponedeljak je Vašington izvestio da tajni pregovori između dve zemlje o kineskom slanju oružja Moskvi "aktivno" napreduju.

Po pisanju američkog lista New York Times, Kremlj od Severne Koreje traži topničke granate i protivenkovske projektile, dok Kim traži naprednu tehnologiju za satelite i podmornice na nuklearni pogon, kao i pomoć u hrani.

Vašington smatra da bi takvi sporazumi o naoružanju "značili kršenje rezolucije Saveta bezbednosti", koje je sankcionisalo Severnu Koreju.

Američki su zvaničnici za New York Times rekli da će Kim kasnije tokom septembra svojim oklopnim vozom vero atno otputovati u Vladivostok, gde bi trebalo da se sastane s Vladimirom Putinom.

Vladivostok će od 10. do 13. septembra biti domaćin Istočnog ekonomskog foruma u čijem su radu prošle godine učestvovali predstavnici 68 zemalja.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u ponedeljak je u odvojenoj objavi kazao da dve zemlje razgovaraju o mogućnosti održavanja zajedničkih vojnih vežbi.

- Razgovaramo o tome sa svima, uključujući i Severnu Koreju. Zašto ne? Oni su naši susedi - rekao je ministar novinarima, a prenosi TASS.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.