PUTINOV BEZBEDNJAK OTKRIO GLAVNI CILJ ZAPADA: Patrušev o pozadini kampanje zapadnih zemalja

Izvor: Press, 03.Jun.2022, 19:39

PUTINOV BEZBEDNJAK OTKRIO GLAVNI CILJ ZAPADA: Patrušev o pozadini kampanje zapadnih zemalja

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da zapadne zemlje vode ciničnu medijsku kampanju protiv Moskve sa glavnim ciljem da diskredituju Rusiju, njenu istoriju i tradiciju, kao i da ponize njene građane.
(foto: novosti.rs)
- Jedan od najvažnijih zadataka je da se radi na ciljevima usmerenim na zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << državne sigurnosti u sferi medija. Zapadni mediji kolektivno su stvorili ciničnu kampanju kako bi diskreditovali našu zemlju, istoriju, tradiciju, pozivajući direktno na poništavanje ruskog suvereniteta, pritom i ponižavajući ruski narod - kazao je Patrušev, preneo je TASS.
Prošle nedelje je Patrušev izjavio da će "sudbina Ukrajina biti odlučena glasom naroda koji žive na njenoj teritoriji".
On je tada izneo tvrdnje da brojne zemlje aktivno rade na rasparčavanju Ukrajine, a postupci vlasti u Kijevu, kao i SAD i njihovih saveznika, vode ka raspadu te zemlje.
- Oni nam kažu: "Mi smo za to da Ukrajina ostane suverena i da se održi njen teritorijalni integritet". Ipak, mi znamo da neke zemlje već aktivno rade na njenom raspadu - rekao je Patrušev na sastanku o osiguravanju državne bezbednosti u Kazanju.
Prema njegovim rečima, u ovom slučaju suverenitet Ukrajine ne zabrinjava predsednika te zemlje, a kamoli SAD i njihove saveznike, koji su spremni da žrtvuju interese ukrajinskog naroda za sprovođenje svojih geopolitičkih ciljeva.
- Njihovi postupci vode ka raspadu zemlje, naglasio je Patrušev.
Patrušev je istakao da predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski proglašavanjem stanovnika Donbasa separatistima i pokretanjem vojnih akcija protiv njih namerava da pruži Poljacima poseban status, uključujući mogućnost da preuzmu vodeće javne funkcije i, u suštini, da državljanima druge zemlje prava na ukrajinsku teritoriju, javio je TASS.
On je naglasio da Rusija, stoga, namerava da zaštiti stanovnike Donbasa i oslobodi Ukrajinu od neonacista i radikalnih nacionalista.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.