PUTIN UPOZORAVA NA OPASNE NAMERE PROTIVNIKA RUSIJE: Razotkrio je njihov plan i ukazao na naredne korake Moskve

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 18:22

PUTIN UPOZORAVA NA OPASNE NAMERE PROTIVNIKA RUSIJE: Razotkrio je njihov plan i ukazao na naredne korake Moskve

On je istakao da ne prestaju napadi na rusku kulturu i duhovne vrednosti, ali da se na tome priča ne završava

Međuetnički sklad je ključni temelj ruske državnosti, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

- Najvažnije je da jačamo iznutra, da jačamo svoju državnost, temelj naše otadžbine i naše budućnosti. Taj temelj je međunacionalna harmonija - rekao je ruski predsednik na sastanku Saveta za međunacionalne odnose, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << TASS.

On je ocenio da će protivnici Rusije nastaviti da unapređuju svoje metode uticaja, uključujući i one preko svojih agenata, i da se to mora imati na umu.

- Moramo imati na umu da agenti protivnika Rusije postoje, i da će ih i dalje koristiti za svoje ciljeve. Oni će ih koristiti u svojoj borbi protiv Rusije. I ova borba će se nastaviti, bez ikakve sumnje. Naši geopolitički protivnici to rade vekovima, rade sada i sigurno će to činiti i u budućnosti - naglasio je Putin.

On je istakao da ne prestaju napadi na rusku kulturu i duhovne vrednosti, kao ni pokušaji da se "zabije klin" u bratstvo naroda koji žive u Rusiji.

- Naši protivnici smatraju da je multinacionalnost Rusije njena slaba tačka i čine sve da nas podele - kazao je ruski lider.

On je rekao da su pozivi da se Rusija podeli na desetine malih država povezani sa sebičnim interesima.

- Govore da je Rusiju potrebno podeliti na desetine malih država. Jasno je zašto. Kako bi ih kasnije potčinili svojoj volji, eksploatisali, koristili za svoje sebične interese. Oni nemaju druge ciljeve - ocenio je ruski lider.

On je istakao da se vrši agresivan spoljni pritisak na Rusiju, na celo rusko društvo.

- Vidimo kakav se agresivan spoljni pritisak sada vrši na Rusiju, na sve naše društvo. Protiv nas je usmeren gotovo ceo arsenal: ekonomski, vojni, politički, informacioni. Pokrenuta je najsnažnija antiruska propaganda - kazao je Putin u Pjatigorsku, gde učestvuje na sednici Saveta za međunacionalne odnose.

- Naši protivnici smatraju da je multinacionalnost Rusije njena slaba tačka i čine sve da nas podele. Oni organizuju provokacije unutar nacionalnih zajednica. Navodno u ime ruskog naroda, osnivaju različita društvena i politička udruženja koja predstavljaju samo njih i provokatore poput njih. Drsko govore o potrebi takozvane dekolonizacije Rusije - kazao je Putin.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.