PRIPREMA SE OBOJENA REVOLUCIJA U SRBIJI Moskva upozorila na namere Zapada i pružila podršku Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 20:36

"PRIPREMA SE OBOJENA REVOLUCIJA U SRBIJI" Moskva upozorila na namere Zapada i pružila podršku Beogradu

Srbiji neophodno da oseti rusku iskrenu podršku

U poslednje vreme sve je više naznaka da je Zapad započeo aktivnu fazu pripreme terena za "obojenu revoluciju" u Srbiji, izjavila je predsedavajuća Saveta Federacije Rusije, Valentina Matvijenko, za Sputnjik Srbija.

Tim rečima Valentina Matvijenko objasnila je zašto je nedavno pružila svoju podršku Srbiji.

- Jednostavno smo morali da obratimo pažnju na tu opasnost koja se nadvila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nad slobodnom Srbijom, nad njenim suverenitetom i nezavisnosti. Danas imamo klasičan primer mrežnocentričnog rata, kada mrežne strukture koje kontroliše Zapad koriste neku osetljivu temu za slabljenje situacije, pokušavajući da je dovedu u stanje kada može da deluje kao "okidač". A nakon toga izazivaju demonstracije i aktiviraju pripremljenu lokalnu opoziciju. Upravo tako je počelo ozloglašeno "arapsko proleće", na isti način dva puta, 2009. i 2022. godine, pokušali su da uzdrmaju Iran. Danas je na udaru Srbija - konstatovala je Matvijenko.

Ona je primetila da je kao instrument destabilizacije iskorišćena tragedija.

- Ali, u slučaju našeg bratskog naroda, Zapad je dozvolio, smatram, krajnji, monstruozni cinizam. Kao sredstvo za destabilizaciju, za stvaranje haosa, iskorišćena je tragedija srpskog naroda, ljudska, roditeljska tuga. Radi se o dva slučaja pucnjave – u Beogradu i Mladenovcu – kada je ubijeno 17 ljudi, većinom dece. Ti događaji su potresli srpsko društvo. Sama činjenica parazitiranja na takvoj nesreći je odvratna i svedoči o tome koliko daleko je Zapad spreman da ide u želji da pogazi Srbiju i kazni je za vođenje nezavisne politike. Ovo bi trebalo da izazove, i uverena sam, izaziva prirodnu reakciju gađenja, osude kod svakog normalnog čoveka. Ali takođe je potrebna profesionalna procena onoga što se dogodilo, temeljna istraga bezbednosnih organa o tome da su se dva tragična događaja u Srbiji dogodila u intervalu od jednog dana, proučavanja kontakata ubica-psihopata, posebno na društvenim mrežama i ‘darknetu’, da bi se odgovorilo na pitanje da li je ono što se dogodilo rezultat upotrebe tehnika neurolingvističkog programiranja, koje aktivno koriste zapadne obaveštajne službe - objasnila je ona.

Matvijenko je kazala da Rusija smatra da je važno da narod Srbije i njeno rukovodstvo i predsednik Vučić, koji čini sve da zaustavi realizaciju scenarija "obojene revolucije" i konsoliduje društvo, oseti rusku iskrenu podršku u ovom trenutku.

- Da ne bi izgubili prisebnost i da bi verovali da je moguće odupreti se Vašingtonu i Londonu, delovanju njihovih specijalnih službi. Sa Sirijom nisu uspeli. Sa Belorusijom nisu uspeli. I neće uspeti sa SrbijomVerujemo da, uprkos masovnoj indoktrinaciji u koju su se uključili svi zapadni mediji, nevladine organizacije i agenti uticaja, Srbi neće dozvoliti da budu prevareni. Suviše je sveže u sećanju bombardovanje NATO-a 1999. godine i progon i ubijanje srpskih lidera i heroja koji su usledili. Sada je važno da se ujedine, objedine patriotske političke snage u jedan narodni pokret za odbijanje stvarnog i veoma opasnog napada i odbranu svog suvereniteta i svojih nacionalnih interesa - zaključila je Matvijenko.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.