PRETNJA RUSIJI: Ova zemlja želi da joj OTME TERITORIJU! Nameračili se na silu, stigao odgovor Moskve!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETNJA RUSIJI: Ova zemlja želi da joj OTME TERITORIJU! Nameračili se na silu, stigao odgovor Moskve!

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin ocenio je kao pretnju poziv šefa opozicione Komunističke partije Japana da na pregovorima sa Rusijom Tokio zatraži sva ostrva Kurilskog arhipelaga.

Prema rečima Volodina, ovakve izjave "potkopavaju poverenje između dveju država".

- Mi ih smatramo kao pretnju teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Rusije - navodi se u komentaru parlamentarca, objavljenom na sajtu Državne dume.

On je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da takvi "pozivi nanose štetu odnosima Rusije i Japana koji se grade na principima prijateljstva, otvorenosti i odsustva dvojnih standarda".

Volodin je naglasio da pokušaji da se revidiraju rezultati Drugog svetskog rata "neće ići ni u korist Japana, niti bilo koga drugog".

-Istorija nas uči da će loše usvojene lekcije iz prošlosti obavezno kazniti lenjivog đaka. Predsednik Komunističke partije Japana Kazuo Šii kao niko drugi u toj zemlji treba da pamti do čega mogu dovesti reakcionarne izjave - dodao je predsednik Državne dume.

Predsednik Komunističke partije Japana Kazuo Šii izjavio je da je najbrži način da se vrati južni deo Kurila  zatražiti od Moskve čitav arhipelag, uključujući njegov severni deo. On je nazvao nepravednim mirovni sporazum iz San Franciska koji je potpisan nakon Drugog svetskog rata, a kojim je Tokio izgubio Kurilski arhipelag.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.