POSTOJAĆE I BEZ PRIGOŽINA! Novi planovi za Vagner grupu: Isplivale sve informacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 21:46

POSTOJAĆE I BEZ PRIGOŽINA! Novi planovi za Vagner grupu: Isplivale sve informacije

Kako prenosi Bi-Bi-Si, mnogi su spekulisali da bi se grupa Vagner mogla raspasti, ali to se više ne čini verovatnim.

Pošto je osnivač plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin pristao da povuče svoje snage iz pohoda na Moskvu i ode u egzil u Belorusiju, sve je više pitanja o budućnosti Vagnerovih plaćenika, prenosi Bi-Bi-Si.

- Regrutacija je u toku - citira TASS neimenovanog radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grupe u ruskom gradu Novosibirsku. Kako javlja dopisnik TSS-a, plakati koji promovišu službu sa Vagnerom ponovo su postavljeni, nakon što su uklonjeni u subotu tokom nereda.

U poruci objavljenoj ranije danas na Telegram kanalu Vagner grupe, koji tvrdi da je zvanični Vagnerov nalog, stoji:

- Regrutacija u Vagnerovu grupu je u toku u ovom trenutku [za odlazak] u zonu specijalnih operacija (Ukrajina).

Oni su saopštili da kandidati moraju da predoče pasoš ili njegovu kopiju, a regrutacija će se obaviti u gradu Molkino u jugozapadnom regionu Rusije, gde se nalazi i vojni poligon.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"DA, ZAISTA, ON JE OVDE" Lukašenko potvrdio da je Prigožin stigao u Belorusiju

Izvor: Blic, 27.Jun.2023, 15:59

Čini se da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko potvrdio da je osnivač plaćeničke grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin sleteo u Belorusiju, piše "Gardijan".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.