POMOĆ Rusije: Iz Moskve stiže 11 aviona

Izvor: Večernje novosti, 03.Apr.2020, 12:46

POMOĆ Rusije: Iz Moskve stiže 11 aviona

Planirano je da se sa 11 aviona Il-76 Vazdušno kosmičkih snaga Rusije u Srbiju prebaci osam medicinskih ekipa sa savremenom medicinskom opremom Od stalnog dopisnika: MOSKVAPo naredbi predsednika Rusije i vrhovnog komandanta Vladimira Putina, Ministarstvo odbrane RF organizovalo je pomoć bratskoj Srbiji u borbi protiv virusa korona. Danas popodne sa vojnog aerodroma Čkalovsk u Podmoskovlju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << krenuće avioni za Beograd i sleteće na aerodrom u Batajnici. Planirano je da se sa 11 aviona Il-76 Vazdušno kosmičkih snaga Rusije u Srbiju prebaci osam medicinskih ekipa sa savremenom medicinskom opremom.Ukupno u Srbiju stiže 87 ruskih specijalista i 16 jedinica vojne tehnike.Osim lekara virusologa i drugog medicinskog osoblja, dolaze i specijalisti za biološko-hemijsku zaštitu. Oni će sprovesti dezinfekciju određenih mesta kao i transportnih sredstava, analizirati patogeni materijal i drugo. Biće dostavljene i određene količine zaliha dezinfekcijskih sredstava.Ministar odbrane RF Sergej Šojgu dokazani je prijatelj Srba jer je i na prethodnoj funkciji ministra za vanredne situacije mnogo puta organizovao pomoć građanima bivše Jugoslavije.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Stiže pomoć Srbiji u borbi protiv virusa korona: Prvi "Iljušin" POLETEO iz Moskve, Rusija šalje 11 aviona sa 87 specijalista, vojnom tehnikom i medicinskom opremom!

Izvor: Večernje novosti, 03.Apr.2020

Ovoj odluci prethodio je telefonski razgovor predsednika dve zemlje, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića PRVI AVION, Il-76, sa ruskim vojnim stručnjacima i opremom, poleteo je ka Beogradu s ciljem da se pomogne Srbiji u borbi protiv pandemije virusa korona, saopštilo je rusko...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.