POLARNI MEDVED SIŠAO U SELO da traži pomoć od ljudi, KAD SU GA UGLEDALI odmah krenula akcija spašavanja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2022, 07:10

POLARNI MEDVED SIŠAO U SELO da traži pomoć od ljudi, KAD SU GA UGLEDALI odmah krenula akcija spašavanja!

Morala da reaguje spasilačka ekipa

Lutajući arktičkim predelom na severu Rusije, nesrećni polarni medved upao je u gadnu nezgodu. Naime, jezik mu je zapeo u limenci kondenzovanog mleka, zbog čega je odmah morala da reaguje spasilačka ekipa.

Stanovnici udaljenog naselja Dikson podigli su uzbunu kad je u sredu dvogodišnja ženka uočena kako prilazi kolibama u selu. Tim moskovskog zoološkog vrta doleteo je i uspavao životinju, uklonivši oštar metal >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz usta, zbog kojeg su nesrećnu životinju morali da leče.

- Sledeći bitni korak je njen oporavak od anestezije. Međutim, naši stručnjaci će biti u blizini i posmatrati proces. Nadamo se da će sve biti u redu. Ostavili smo nešto ribe blizu mečke, jer je dugo bila bez vode i hrane - rekla je Svetlana Akulova, direktorka moskovskog zoološkog vrta.

Mikhail Alšinetski, veterinar zoološkog vrta, rekao je da je medved mršav i malo dehidriran, ali očekuje da će njene rane brzo zaceliti.

Ovo je bila prilika i da se oglasi tim kanadskih i američkih naučnika, upozoravajući da se gladni polarni medvedi sve više okreću deponijama otpada, kako bi utolili glad, jer njihovo ledeno stanište polako nestaje pod uticajem klimatskih promena.

BONUS VIDEO: Vojne vežbe Kine oko Tajvana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.