POGINULI POLICAJAC I TROJICA POBUNJENIKA NA KAVKAZU

Izvor: Kurir, 28.Maj.2011, 02:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGINULI POLICAJAC I TROJICA POBUNJENIKA NA KAVKAZU

MOSKVA - Na Severnom Kavkazu ubijeni su policajac i trojica pobunjenika u pucnjavi u ruskom regionu Dagestan, javila je ruska novinska agencija RIA Novosti.

Policija je opkolila kuću u gradu Tćontaoul u okrugu Kiziliourt kada su pobunjenici otvorili vatru i ubili jednog policajca. Osumnjičeni su ubijeni kada je policija uzvratila vatru, navodi se saopštenju Komiteta za antiterorizam, prenela je agencija AFP.

Francuska agencija navodi da su napadi na vladine zvaničnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i policiju uobičajena pojava na Severnom Kavkazu, a posebno u Dagestanu.

Posle okončanja rata u Čečeniji (1994-1996) između ruskih vojnika snaga i separatista, pobunjenički pokret se razvio. Islamski ekstremisti su svoje aktivnosti prelili preko granica Čečenije i postali su aktivni u celom Severnom Kavkazu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Moskva: Policija privela gej aktiviste (FOTO)

Izvor: S media, 28.Maj.2011

Više desetina demonstranata, među kojima i troje stranih državljana, privedeno u Moskvi, kada su izbili sukobi između gej aktivista i članovi ultradesničarske organizacije. Aktivisti nosili natpise "Rusija nije Iran". .. GALERIJA SLIKA ..Više desetina demonstranata, među kojima trojica istaknutih...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.