PKS: Srbija od 7. do 11. februara na sajmu hrane u Moskvi

Izvor: Beta, 05.Feb.2022, 15:17

PKS: Srbija od 7. do 11. februara na sajmu hrane u Moskvi

Privredna komora Srbije (PKS) najavila je da će u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizovati tradicionalno učešće srpskih kompanija na sajmu prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji i regionu "Prodekspo-2022", od 7. do 11. februara."Trinaest srpskih kompanija promovisaće u Moskvi proizvodne programe mlečnih proizvoda, sireva, kajmaka i mlečnih namaza, mesnih preradjevina, kašica za decu, džemova, voćnih sokova, smrznutog i sušenog voća i povrća, konditorskih proizvoda, alkoholnih proizvoda, vina i rakije", navedeno je u saopštenju PKS.Dodali su da je "Prodekspo" (www.prod-expo.ru) najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Ruskoj Federaciji i Evroaziji, u okviru koje se, pored prezentacija najsavremenijih tehnologija u proizvodnji hrane, organizuju i poslovni susreti i komercijalni pregovori proizvodjača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih federalnih i regionalnih maloprodajnih trgovinskih lanaca.Svake godine taj sajam poseti preko 70.000 posetilaca iz više od 110 zemalja.Ove godine očekuje se učešće preko 2600 izlagača, a neke od zemalja, koje će se pored Srbije predstaviti sa svojim nacionalnim štandovima, su Italija, Argentina, Brazil, Španija, Irska, Severna Makedonija, Turska, Francuska, Portugalija, Moldavija, Urugvaj, Кazahstan, Jermenija, Azerbejdžan, Uzbekistan.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Na sajmu “Prodekspo-2022” 13 srpskih kompanija

Izvor: Capital.ba, 06.Feb.2022, 11:07

BEOGRAD – Trinaest kompanija iz Srbije predstaviće se na najznačajnijoj međunarodnoj sajamskoj manifestaciji prehrambenih proizvoda u Rusiji i Evroaziji “Prodekspo-2022”, koja će biti održana od 7. do 11. februara u Moskvi. FOTO: Pixabay Na ovogodišnjem 29. izdanju sajma “Prodekspo”,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.