Nadamo se da se neće objaviti transkript razgovora Putin - Tramp

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadamo se da se neće objaviti transkript razgovora Putin - Tramp"

Moskva -- Moskva se nada da transkripti razgovora ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa neće biti objavljeni.

"Naravno, ovaj vid objavljivanja je neuobičajena praksa", rekao je portparol Kremja Dmitrij Peskov, komentarišući objavljivanje transkripta telefonskog razgovora Trampa i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

On je objasnio da su takvi razgovori izmedju šefova država, po pravilu, poverljivi ili veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poverljivi. "To je standardna praksa širom sveta i obično se ta konverzacija ne objavljuje", rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, u slučaju Ukrajine, objavljivanje transkripta uradjeno je uz obostrani pristanak, prenosi Tass.

"Naravno, želeli bismo da se nadamo da u našim bilateralnim odnosima, koji već imaju dovoljno ozbiljnih problema, neće doći do ovakve situacije", rekao je portparol Kremlja.

Upitan da li bi Moskva dozvolila objavljivanje transkripta razgovora Putina i Trampa, Peskov je rekao da nema univerzalnog odgovora već da se svaki slučaj mora razmatrati odvojeno.

"Niko nam se nije obratio sa takvim zahtevom", dodao je on.

Ocenio je i da je objavljivanje razgovora Zelenskog i Trampa "striktno unutrašnja američka stvar" i da Moskva nema nameru da se meša.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Posle Zelenskog valjda neće objaviti transkripte Putina i Trampa?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2019

Moskva se nada da transkripti razgovora ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa neće biti objavljeni, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov..."Naravno, ovaj vid objavljivanja je neuobičajena praksa", rekao je Peskov, komentarišući objavljivanje transkripta telefonskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.