Otkriven broj Rusa koji su se pridružili vojsci 2023

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2023, 22:23

Otkriven broj Rusa koji su se pridružili vojsci 2023

Skoro četvrt miliona Rusa je do sada ove godine potpisalo ugovore za prijem u vojsku, izjavio je u četvrtak zamenik šefa Saveta za nacionalnu bezbednost Dmitrij Medvedev.
„Prema evidenciji Ministarstva odbrane, više od 231.000 ljudi potpisalo je ugovore o angažovanju između 1. januara i danas, 3. avgusta“, izjavio je Medvedev na sednici saveta u Moskvi. „Pre svega, uspeli smo da prilagodimo ugovorni sistem uslovima specijalne vojne operacije i to je dalo rezultate“, izjavio je Medvedev i dodao da je niz vladinih mera namenjenih obezbeđivanju vojnika i njihovih porodica doprinelo da ugovorna služba bude visoko cenjena. Oni koji se upišu dobijaju jednokratni bonus, dobijaju kreditni odmor i garantuju im se stari poslovi po završetku službe, iako ima još posla da se to prati u praksi, istakao je Medvedev. Otklonjene su i razlike u naknadi između onih koji su se prijavili po ugovoru i rezervista koji su pozvani, a svaki region Rusije je uspostavio i svoj program podsticaja i bonusa. Krajem juna, ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio je predsednika Vladimira Putina da je stopa regrutacije dovoljna za podizanje čitavog puka dnevno (dva bataljona). U to vreme, broj potpisanih ugovora iznosio je 150.000. Moskva je pozvala oko 300.000 rezervista u septembru 2022. Putin je ove godine u nekoliko navrata izjavio da još nema potrebe za još jednom mobilizacijom. Na sastanku sa vojnim dopisnicima sredinom juna, ruski predsednik je šaljivo rekao da će biti potreban poziv ako Moskva odluči da „maršira na Kijev“. U međuvremenu, Ukrajina je izdala opšta naređenja za mobilizaciju u nekoliko regiona. Prošle nedelje, nacionalna policija i služba bezbednosti izvršile su raciju u preko 100 regrutnih stanica i lekarskih komisija u 12 jurisdikcija, navodeći da postoji šema za prevaru za prodaju medicinskih izuzetaka od nacrta za 6.000 dolara po komadu.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.