Osvećenje temelja Srpsko-ruskog hrama i Duhovno-kulturnog centra u Banjaluci

Izvor: Vostok.rs, 13.Sep.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvećenje temelja Srpsko-ruskog hrama i Duhovno-kulturnog centra u Banjaluci

U ponedeljak 17. septembra 2018. godine svečano će biti osveštani temelji srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra u Banjaluci.

Svečanost će početi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u 9.00 časova Svetom arhijerejskom liturgijom, koju će služiti više episkopa, sveštenika i đakona Ruske i Srpske Pravoslavne Crkve. Rusku Pravoslavnu Crkvu na ovom svečanom događaju će predstavljati arhiepiskop jegorjevski Matej, vikar Patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila, sa ipođakonima i sveštenicima. Osvećenju temelja hrama i duhovno-kulturnog centra će prisustvovati i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
 


Formiranje svečane litije planirano je u 12.00 časova ispred hrama, a potom odlazak do novosagrađenih temelja u naselju "Aleja Centar".

U 13.00 časova je osvećenje temelja hrama i duhovno-kulturnog centra.

Iz Parohije banjalučke pozivaju vernike da toga dana u što većem broju uzmu molitveno učešće u svetoj Liturgiji i u svečanoj litiji.



     

   
    
Pravoslavlje

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.