Oskarovac snima film o Snoudenu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Mar.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskarovac snima film o Snoudenu

Oskarovac Oliver Stoun snima film o "zviždaču" Edvardu Snoudenu, koji je otkrio tajne američkih i britanskih obaveštajnih službi, a deo će biti sniman u Moskvi narednog meseca.

Advokat Anatolij Kučerena, koji u Rusiji zastupa interese bivšeg američkog agenta specijalnih službi, vratio se sa snimanja u Nemačkoj pun utisaka i potvrdio da će snimanje biti nastavljeno u Moskvi.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rečima, tumač glavne uloge, glumac Džozef Gordon Levit, odlično se uklopio u lik Snoudena.

"On veoma liči na čoveka kog glumi i povremeno ih je veoma teško razlikovati", navodi Kučerena, a prenose ruski mediji.

Bivši saradnik Agencije za nacionalnu bezbednost SAD Edvard Snouden u junu 2013. godine predao je listovima "Vašington post" i "Gardijan" poverljive dokumente o programima špijuniranja specijalnih službi SAD i Velike Britanije na internetu.

Nakon toga, otputovao je u Hong Kong, a odatle u Moskvu, gde je jedno vreme bio u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma.

Rusija mu je dala privremeni azil od godinu dana, pod uslovom da prekine delatnost protiv SAD, a 1. avgusta 2014. godine Snouden je dobio trogodišnju vizu koja mu omogućava boravak u Rusiji.

Zbog optužbe da je predao tajne podatke specijalnih službi i počinio niz drugih zločina, Snoudenu preti kazna od deset godina zatvora u SAD.  

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.