Izvor: Luftika.rs, 25.Mar.2024, 12:50

Optuženi za terorizam u Moskvi dovedeni na sud, jedan u invalidskim kolicima, drugi bez dela uva

Rusija je podigla optužnicu protiv četvorice muškaraca koji su napali koncertnu dvoranu u Moskvi i ubili najmanje 137 ljudi.
Trojica su odvedeni na moskovski sud, a četvrti je bio u invalidskim kolicima, javlja BBC i dodaje da su sva četvorica optuženi za krivično delo terorizma, prenosi N1.
Islamska država je preuzela odgovornost za napad koji se dogodio u petak, a objavili su i snimak. Ruski su zvaničnici najpre tvrdili da je umešana Ukrajina, ali Kijev je te tvrdnje nazvao apsurdnim.
Imena četvorice muškaraca su Dalerjon Mirzojev, Saidakrami Murodali Račabalizoda, Šamsidin Fariduni i Muhamedsobir Fajzov.
Na snimku se vidi kako...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stano: Nema dokaza da Ukrajina ima veze sa napadom u Moskvi

Izvor: Beta Video, 25.Mar.2024

BEOGRAD/BRISEL - Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je danas da ne postoje dokazi da je Ukrajina umešana u napad na koncertnu dvoranu u Moskvi. Stano je na konferenciji za štampu u Briselu kazao da su pokušaji Kremlja da napad u ``Krokus siti holu`` u kome je u petak ubijeno 137 osoba, povežu...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.