Opomena Moskve Velikoj Britaniji: Nove sankcije

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 15:24

"Opomena" Moskve Velikoj Britaniji: Nove sankcije

Rusija je uvela sankcije za 18 britanskih državljana, uključujući niz vrhunskih akademika.

Moskva je navela da je to uradila zbog pokušaja ljudi sa liste da demonizuju Rusiju i podstaknu rat u Ukrajini.

"Prinuđeni smo da konstatujemo da rusofobično nastrojeni britanski predstavnici ne beže od pokušaja da diskredituju ustavni sistem i društvenopolitičke procese u našoj zemlji", saopštilo je rusko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Takozvani trustovi mozgova koji deluju na bazi najvećih britanskih i zapadnih obrazovnih institucija daju značajan doprinos subverzivnom delovanju Londona prema Rusiji, navelo je Ministarstvo.

Sankcije su uvedene protiv zamenika ministra odbrane Džejmsa Kartlidža, zamenice savetnika za nacionalnu bezbednost Sare Mekintoš i direktora podmornica Sajmona Askvita.

Sankcije su uvedene i Stjuartu Piču, specijalnom izaslaniku britanskog premijera za Zapadni Balkan, kao i lordovima Denu Hananu i Majklu Eškroftu. Među akademicima kojima su uvedene sankcije nalaze se istoričari Orlando Figes, Norman Dejvis, Timoti Garton Eš, Rob Džonson, Dejvid Abulafija i stručnjaci Roj Alison sa Oksforda, Grejam Robertson sa Univerziteta Severna Karolina, Kalder Volton sa Harvarda i Džejms Šer iz Međunarodnog centra za odbranu i obezbeđenje u Talinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija uvela sankcije britanskim zvaničnicima, među njima i predstavniku za Zapadni Balkan

Izvor: Danas, 12.Feb.2024

Rusija je danas uvela sankcije za 18 britanskih državljana, uključujući niz vrhunskih akademika, zbog, kako je Moskva navela, pokušaja da demonizuju Rusiju i podstaknu rat u Ukrajini.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.