Oglasila se i Moskva

Izvor: B92, 12.Maj.2021, 07:16

Oglasila se i Moskva

Moskva -- Zvanična Moskva poziva strane u Palestinsko-izraelskom sukobu da se uzdrže od bilo kakvih koraka koji bi doprineli eskalaciji situacije.

Predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da je situacija u Jerusalimu i u pojasu Gaze izuzetno eksplozivna.

„Moskva je ozbiljno zabrinuta zbog ovih opasnih događaja i najoštrije osuđuje napade na civile bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na njihov etnički ili verski identitet. Pozivamo obe strane da pokažu uzdržanost i ne preduzimaju korake koji mogu da dovedu da dalje eskalacije. Smatramo da je neophodno da se poštuje status quo u pogledu svetih mesta u Jerusalimu u skladu sa jordansko-izraelskim mirovnim sporazumom i deklaracijom UN o gradu Jerusalimu", poručila je Zaharova, prenosi Tass.

Ona je naglasila je da će Moskva nastaviti da ulaže napore da bi se postiglo trajno i sveobuhvatno palestinsko-izraelsko rešenje.

„Kao stalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i članica bliskoistočne četvorke posrednika za Bliski istok, Rusija će se potruditi da se postigne sveobuhvatno i trajno rešenje u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN o osnivanju dve države - Palestine i Izraela - koje koegzistiraju u miru i sigurnosti“, naglasila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.