Oglasila se Rusija: Nemamo podatke

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 09:28

Oglasila se Rusija: Nemamo podatke

Moskva u ovom trenutku nema podatke koji potvrđuju da je raketa Severne Koreje pala u isključivu ekonomsku zonu Rusije, saopštila je Marija Zaharova.

"U ovom trenutku nema podataka koji potvrđuju da je u našu isključivu ekonomsku zonu pala raketa“, napisala je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na svom Telegram kanalu, komentarišući saopštenje Ujedinjenih nacija da je raketa koju je u sredu lansirala Severna Koreja pala u isključivu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekonomsku zonu Rusije.

"Kao drugo, uliva nadu to što Ujedinjene nacije imaju mogućnost da utvrđuju pravce letova raketa. Imajući u vidu takvu operativnost, nadamo se da ćemo uskoro od Sekretarijata Ujedinjenih nacija dobiti dugo očekivani odgovor na pitanje: ko gađa Zaporošku nuklearku“, napisala je Zaharova.

Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Haled Hijari izjavio je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da je interkontinentalna balistička raketa Severne Koreje pala u more u isključivoj ekonomskoj zoni Rusije, ali nije objasnio odakle mu ti podaci. Severnokorejska Centralna telegrafska agencija je ranije potvrdila da je u sredu lansirana interkontinentalna balistička raketa "Hvasohpo-18“.

Kako je saopšteno, probno lansiranje, čiji je cilj bila potvrda tehničke ispravnosti i pouzdanosti rakete, a koje je nadgledao severnokorejski lider Kim Džong Un, nije negativno uticalo na bezbednost susednih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.