Odložen sastanak Rusije i SAD o nuklearnom razoružanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 17:36

Odložen sastanak Rusije i SAD o nuklearnom razoružanju

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i ambasada SAD u Moskvi saopštili su danas da je odložena Bilateralna konsultativna komisija u okviru Sporazuma o nuklearnom razoružanju novi START između te dve zemlje, planirana da bude održana u Kairu od 29. novembra do 6. decembra.

Ni jedna ni druga strana nisu navele razlog za odlaganje sastanka, prenosi Rojters.

List Komersant navodi, citirajući izvor iz ambasade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SAD, da je odluku za odlaganje donela ruska strana.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov ranije je saopštio da ne veruje da će sastanak u Kairu dovesti do velikih promena, uprkos željama obe strane da se dijalog o nuklearnom naoružanju održi, iako su odnosi između SAD i SAD na najnižem nivou od Hladnog rata.

Novi START, koji je stupio na snagu 2011. godine, ograničava broj strateških nuklearnih bojevih glava koje SAD i Rusija mogu da rasporede, kao i raspoređivanje raketa i bombardera za njihovu isporuku na kopnu i podmornicama, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SAD i Rusija "za stolom"? Odloženo

Izvor: B92, 28.Nov.2022

Moskva -- MSP Rusije i ambasada SAD u Moskvi saopštili su da je odložena konsultativna komisija u okviru Sporazuma o nuklearnom ražoružanju novi START...Planirano je da ta komisija bude održana u Kairu od 29. novembra do 6. decembra...Ni jedna ni druga strana nisu navele razlog za odlaganje sastanka,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.