Odgovor Moskve glasi: Persona non grata

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 23:14

Odgovor Moskve glasi: Persona non grata

Rusija je, kao odgovor na odluku moldavskih vlasti da proglase personom non grata zaposlenog u ambasadi Rusije u Moldaviji, odlučila da učini isto.

Naime, Rusija je proglasila personom non grata službenika ambasade Moldavije u Rusiji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasador Moldavije u Rusiji Lilian Darij pozvan je danas u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde mu je uručena nota o tome, kao i oštar protest u vezi sa, kako je navedeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "stalnim neprijateljskim koracima zvaničnika u Kišinjevu prema Rusiji".

Moldavski ambasador je obavešten i o odluci da bude zabranjen ulazak u Rusku Federaciju odredjenom broju zvaničnika Moldavije, zbog njihovih "antiruskih izjava" i zbog pridruživanja Kišinjeva sankcijama EU prema državljanima Ruske Federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.