Obaveza nove Vlade da unaprijedi odnose s Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2020, 10:34

Obaveza nove Vlade da unaprijedi odnose s Rusijom

Abazović se, kako je saopštila URA, sastao juče s ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislavom V. Maslenikovim.
“Mi smo mala država i dobro je da budemo u kolektivnom sistemu bezbjednosti, ali to ne znači da treba da imamo loše odnose sa bilo kojom državom, a naročito ne sa Rusijom. Velika je odgovornost na novoj Vladi da unaprijedi odnose sa Ruskom Federacijom i to je naša obaveza”, kazao je Abazović, prenosi RTCG. Oni su zajednički konstatovali da odnosi između Podgorice i Moskve nijesu na nivou kakvi bi trebali da budu i zajednički se saglasili da se takvo stanje mora mijenjati. Abazović je Maslenikovu kazao da je turizam važna privredna grana Crne Gore i da inostrane turiste dominantno čine Rusi, pozivajući ih da i dalje dolaze u Crnu Goru, gdje su, kako je ocijenio, uvijek dobrodošli. “Bilateralni odnosi sa Crnom Gorom nešto su se popravili u odnosu na 2016. godinu, ali je cilj da saradnja između dvije države bude na maksimalno visokom nivou. Prostora za saradnju ima u oblasti obrazovanja, kulture, ekonomije... Stipendije koje daje Ruska Federacija za školovanje crnogorskih studenata u našoj zemlji se povećavaju i mi ćemo se truditi da to ostane na visokom nivou i u narednom periodu”, istakao je Maslenikov. Prostora i mogućnosti u svakom aspektu za saradnju ima i to je zaključak zvaničnog sastanka lidera URE i ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori. Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar URE Mileta Radovanić i Kiril Kirža, ataše za odnose sa javnošću Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.