OVAKO SADA IZGLEDA MOSKVA Oklopna vozila, policija... a evo šta za to vreme rade građani (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 16:56

OVAKO SADA IZGLEDA MOSKVA Oklopna vozila, policija... a evo šta za to vreme rade građani (VIDEO)

Oružana pobuna u Rusiji.

Federalna služba bezbednosti Rusije pokrenula je postupak protiv šefa privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenija Prigožina zbog navodne pobune, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije. Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da su svi koji su podigli oružje protiv vojske izdajnici i da će preduzeti odlučne akcije protiv njih.

U Moskvi je trenutno situacija mirna i nije primetno jako prisustvo bezbednosnih snaga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Na ulicama Moskve je danas veoma mirno i veoma opušteno. Ne primećujete jako prisustvo bezbednosnih snaga - napisao je izveštač BBC-a iz ruske prestonice i dodao da se u ovom trenutku ne oseća kao da će u Rusiji početi građanski rat.

Dok građani mirno šetaju, oklopna vozila, policijski autobusi kao i vojna vozila prisutna su na pojedinim tačkama u gradu.

Zanimljivo je i skidanje bilborda u kojem grupa Vagner poziva zainteresovane da im se pridruže.

Međutim, britanski javni servis navodi da se stvari brzo mogu promeniti.

- Ovo je ogroman problem koji Vladimir Putin mora da reši - navode.

BBC je odradio reportažu gde su ispitivali građane Moskve šta je njihovo mišljenje o aktuelnim događanjima, te da li imaju strah zbog novonastale situacije. Više o tome pročitajte OVDE.

Situation in #Moscow pic.twitter.com/mciYMXwYWG

— NEXTA (@nexta_tv) June 24, 2023

Sve o oružanoj pobuni u Rusiji pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.