Izvor: Blic, 24.Jun.2023, 03:42

ORUŽANA POBUNA U RUSIJI! Šef Vagner grupe optužio Putinove generale da su ZLO i krenuo u marš na Moskvu: "Oborili smo ruski helikopter"

Šef ozloglašene Vagner grupe Jevgenij Prigožin nazvao je generale Vladimira Putina "zlom koje se mora zaustaviti" i najavio da kreće u "marš za pravdu" ka Moskvi, nakon što je, kako kaže, Rusija bombardovala baze njegove vojske. On je najavio osvetu, a Moskva se nakon ovih reči Prigožina oglasila i obećala da će suzbiti svaku "oružanu pobunu".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antiterorističke mjere u Moskvi, šef Wagnera Pirigožin optužen za pobunu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jun.2023

Došlo je do dramatične eskalacije sukoba između vođa ruske vojske i plaćenika paravojne grupe Wagner. Pripadnici ove grupe na ulicama su Rostova na Donu, ispred štaba Južne vojne komande. U Moskvi su uvedene antiterorističke mjere, a na ulicama se mogu vidjeti oklopna vozila, javlja BBC. Ruski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

„Vagner“ nalevo krug: Pobuna od jednog dana?

Izvor: Deutsche Welle, 24.Jun.2023

Šef plaćeničke paravojske „Vagner“ Jevgenij Prigožin naredio je svojim borcima da prekinu marš na Moskvu. Da li je to kraj pobune i da li je Prigožin zakulisno isposlovao još neke ustupke od Vladimira Putina?

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.