ODBAČENA TUŽBA ZA KLEVETU PROTIV PUTINA

Izvor: Kurir, 15.Feb.2011, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBAČENA TUŽBA ZA KLEVETU PROTIV PUTINA

MOSKVA - Moskovski sud odbacio je tužbu za klevetu, koju je protiv premijera Rusije Vladimira Putina podnela grupa opozicionara, na čelu sa Borisom Njemcovom.

Kako prenosi agencija AFP, sudija nije objasnio zašto je tužba odbačena, a Njemcov, zamenik premijera u vreme vladavine Borisa Jeljcina, koji je zajedno sa još dvojicom predstavnika opozicije podneo tužbu, najavio je da će se žaliti Evropskom sudu za ljudska prava.

Tužbu su podneli Njemcov, bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zamenik ministra energetike Vladimir Milov i bivši nezavisni poslanik Vladimir Riškov, tražeći milionsku odštetu za povredu časti. Povod za spor bilo je Putinovo učešće u televizijskoj emisiji decembra prošle godine, kada je političke protivnike optužio da su 90-ih, kao članovi vlade ili narodni poslanici, potkradali državu, uzevši milijarde rubalja.

Ruski premijer je rekao i da su Njemcov, Milov i Riškov sada "švorc", pa ponovo žele političku moć kako bi napunili džepove. Odgovarajući na pitanje šta zapravo žele Njemcov, Rižkov i Milov, Putin je u direktnom programu rekao: "Novac i vlast, šta drugo". "Mislim, ako im omogućimo da to učine, oni se neće time ograničiti - svu će Rusiju rasprodati", rekao je ruski premijer.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.