Nuklearka Zaporožje ponovo u zoni ruskog granatiranja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Okt.2022, 20:54

Nuklearka Zaporožje ponovo u zoni ruskog granatiranja

Dalekovod koji je snabdijevao strujom jedan od reaktora u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje, oštećen je tokom granatiranja, saopštila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) , najavljujući da će njen direktor otputovati u Moskvu početkom naredne sedmice. Kako javlja ukrajinski servis Radio Slobodna Evropa (RSE) zbog granatiranja koje se dogodilo 6. oktobra reaktor se privremeno oslanja na dizel generatore za rad sistema za hlađenje, saopštila je 7. oktobra...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IAEA: Granatiranjem oštećen dalekovod za snadbevanje nuklearke Zaporožje

Izvor: Danas, 07.Okt.2022

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je danas da je granatiranjem oštećen dalekovod koji je snabdevao blok broj šest reaktora u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje, usled čega je uključen alternativni izvor napajanja.  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.